Olympia is een kleine vereniging met circa 30 leden. De vereniging is ontstaan eind 1959 toen een klein groepje mensen onder wie Johan Fokkert, Jos Boom en Cor Barends het initiatief hebben genomen om losse groepjes tafeltennissers samen te voegen tot een officiële vereniging. De eerste thuisbasis van Olympia was in de voormalige Twentse stoomblekerij en voormalige gereformeerde kerk aan de Wheeme. In deze jaren is het voortbestaan van Olympia in gevaar geweest maar vooral dankzij de inzet van enkele leden waaronder wijlen Johan Fokkert heeft Olympia toch de periode overleeft. Na een tussenlanding in de sportzaal aan de rozenstraat heeft het nu sinds de jaren '70 zijn thuisbasis in de sportzaal aan de Kievitstraat. Olympia heeft een roemrucht landelijk verleden met onder meer verdediger Cor Barends en Joop van Sermond en later Peter en Paul Leijdekkers en Robert Visser in de jaren '70 en '80. Momenteel speelt het eerste team na een verblijf van enkele jaren op landelijk nivo in de hogere regionen van de afdeling Twente binnen de regio Oost.

TTV Olympia is een informele vereniging waar de gezelligheid hoog in het vaandel staat. We beschikken over een ruimte waar buiten de speeluren de tafels staan. Tijdens de speeldagen competitie en training, dient deze ruimte ook als kantine waar een kop koffie, wat snoep of frisdrank te koop is. De kantine wordt volgens een bardienstrooster bemand door onze senior leden. Dit betekend dat iemand eens in de 3 á 4 maanden wordt gevraagd de bar te bemannen. Verder is er een activiteiten commissie die zijn best doet om, ook buiten het tafeltennis om, zo nu en dan iets te doen in clubverband. Eveneens worden er ieder jaar enkele onderlinge tafeltennistoernooien georganiseerd.

Ereleden/leden van verdienste van onze vereniging:
Ereleden:
Cor Barends